Тамњаника.Вино произведено од аутохтоне српске сорте грожђа – тамјанике. Одликује се сламасто жутом бојом са зеленкастим одсјајем. Импресивно снажан, препознатљив мирис изворне тамјанике са нотом егзотичног воћа и благо израженим хербалним тоновима. Живо, нервно вино са веома свежом и балансираном ароматском снагом, заокруженог и дуготрајног накнадног укуса. Кристална бистрина овог вина и благе зеленкасте нијансе као да наслућују минералност која краси ово вино, благи тонови лимете у позадини – вино врхунске елеганције. Из овог вина се понајвише издиже тај чудесни мускатни осећај, препознатљив на неколико метара у круг. Баш као мирис тамјана што се из кандила извија и допире до свих којима је срцу мио. И преко потребан…Вино за које смо сигурни да може да испрати комплетан мени: од предјела и салате, преко главних јела, до десерта. Ипак, препоручујемо уз традиционалну српску кухињу. Сервирати расхлађено, на температурама од 10° до 12°Ц.


УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"

недеља, 04. јун 2017.

Gazda Jozefove bačve





Отпремљено је 24.05.2010.
Malo je onih koji požele da im životno opredeljenje overi pečat bačvarske struke.
Naime, savremeni vinogradari biraju prohromske ili plastične posude, daleko praktičnije za održavanje, a kojima, uzgred, ne manjka ni dugovečnost, jednako važna prilikom izbora.
Ipak, postoje posebne vrste vina koje podrumari ne mogu čuvati mimo unutrašnjosti prirodnog bureta, pošto im ono daje poseban šmek, svojstven osobinama drveta koje "diše" reagujući na svetu tečnost.
Evo storije o čoveku koji je sve ovo odavno znao. On je Jožef Horvat, srbobranski bačvar...

Нема коментара:

Постави коментар