Укупно приказа странице

Вино од тамјанике

Тамњаника.Вино произведено од аутохтоне српске сорте грожђа – тамјанике. Одликује се сламасто жутом бојом са зеленкастим одсјајем. Импресивно снажан, препознатљив мирис изворне тамјанике са нотом егзотичног воћа и благо израженим хербалним тоновима. Живо, нервно вино са веома свежом и балансираном ароматском снагом, заокруженог и дуготрајног накнадног укуса. Кристална бистрина овог вина и благе зеленкасте нијансе као да наслућују минералност која краси ово вино, благи тонови лимете у позадини – вино врхунске елеганције. Из овог вина се понајвише издиже тај чудесни мускатни осећај, препознатљив на неколико метара у круг. Баш као мирис тамјана што се из кандила извија и допире до свих којима је срцу мио. И преко потребан…Вино за које смо сигурни да може да испрати комплетан мени: од предјела и салате, преко главних јела, до десерта. Ипак, препоручујемо уз традиционалну српску кухињу. Сервирати расхлађено, на температурама од 10° до 12°Ц.


Translate

Грожђе

Црна Тамјаника
Грожђе (Vitis)
Боја коже бобицабела, ређе црна
Порекло Србија
Значајни региони Македонија
Идеално земљиштекречњак
Укусијабука, ананас
Википедија

КОРЊАЧА

КОРЊАЧА
Кључ за одвртање зарђалих шрафова

недеља, 04. јун 2017.

ПРИНЦЕЗА КАТАРИНА ПОКРОВИТЕЉ ДРЖАВНОГ ПРВЕНСТВА У ЛАТИНО-АМЕРИЧКИМ ПЛЕСОВИМА

Канцеларија Њ.К.В. Престолонаследника Александра  САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
ПРИНЦЕЗА КАТАРИНА ПОКРОВИТЕЉ ДРЖАВНОГ ПРВЕНСТВА У ЛАТИНО-АМЕРИЧКИМ ПЛЕСОВИМА
Београд, 4. јун 2017 – Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар, Принцеза Катарина и ћерка Алисон присуствовали су државном првенству у латино-америчким плесовима у БелЕкспо центру. Принцеза Катарина је генерални покровитељ овог такмичења, а Престолонаследник Александар је доделио награде победницима у категорији сениора.
„Изузетно ми је велика част и задовољство да присуствујем једном од највећих такмичења у нашој земљи, државном првенству у латино-америчким плесовима. Веома ми је драго да видим да се у нашој земљи негује плесна традиција и елеганција која је увек била синоним за велике дворске балове. Драго ми је што сам у прилици да подржим ентузијазам свих овде присутних младих људи, а у томе бих посебно издвојила господина Ивана Милеуснића чији је плесни клуб „Усуди се да играш“ организатор овог великог такмичења. Његову љубав према плесу осетићете сви вечерас овде“, рекла је Принцеза Катарина у свом обраћању.
На квалификационом турниру и државном првенству такмичило се више од 200 парова у старијим категоријама, док је у најмлађој категорији учествовало око 600 деце узраста од 7 до 11 година. Победници су одабрани у категоријама Омладинска, Старија омладинска и Сениорска.
Организатори првенства су плесни клуб „Усуди се да играш“, Плесни савез Србије и Министарство омладине и спорта, а сви присутни имали су прилику да се освеже кафом „Бин енд лиф“.

Нема коментара:

Постави коментар

Популарни постови

КЊИЖАРЕ "ЗАВЕТИНА". Раде нонстоп. Најагилнија: Књижара "БОБОК"