Укупно приказа странице

Вино од тамјанике

Тамњаника.Вино произведено од аутохтоне српске сорте грожђа – тамјанике. Одликује се сламасто жутом бојом са зеленкастим одсјајем. Импресивно снажан, препознатљив мирис изворне тамјанике са нотом егзотичног воћа и благо израженим хербалним тоновима. Живо, нервно вино са веома свежом и балансираном ароматском снагом, заокруженог и дуготрајног накнадног укуса. Кристална бистрина овог вина и благе зеленкасте нијансе као да наслућују минералност која краси ово вино, благи тонови лимете у позадини – вино врхунске елеганције. Из овог вина се понајвише издиже тај чудесни мускатни осећај, препознатљив на неколико метара у круг. Баш као мирис тамјана што се из кандила извија и допире до свих којима је срцу мио. И преко потребан…Вино за које смо сигурни да може да испрати комплетан мени: од предјела и салате, преко главних јела, до десерта. Ипак, препоручујемо уз традиционалну српску кухињу. Сервирати расхлађено, на температурама од 10° до 12°Ц.


Translate

Претражи овај блог

Najnovije vesti

субота, 14. новембар 2015.

Најновије вести. Избор. Срби преживели покољ у Паризу....Међу таоцима у концертној дворани Батаклан било је и десеторо Срба, каже за “Спутњик” представник српске дијаспоре у Француској Милисав Алексић.
“Према информацијама којима досад располажемо, у терористичким нападима у Паризу нема страдалих Срба”, каже за тај портал представник српске дијаспоре у Француској Милисав Алексић.

Он додаје да је у дворани Батаклан било десеторо наших држављана.

„Они су на сигурном и осећају се добро после претрпљеног шока. Сви смо шокирани. У сталном смо контакту са полицијом, преко које смо француској држави понудили сваку врсту помоћи наших људи у Паризу“, каже Алексић.

Представник дијаспоре додаје да српске агенције несметано раде и да су сви аутобуси који саобраћају на редовним линијама Париз — Београд — Париз јутрос, после полицијске контроле, кренули ка српској престоници.

(Спутњик)Срби преживели покољ у Паризу | Свет | Novosti.rs


Министар у Влади Косова Далибор Јевтић изјавио је данас, поводом терористичких напада у Паризу, да је идеја исламског радикализма присутна и на Косову и да би косовско друштво требало да је одбаци.
Јетвић, један од двојице српских министара у косовској влади, рекао је новинарима да, "колико год да је Француска далеко, не може се бити нем на оно што се тамо дешава", као и на све што се догодило синоћ и што носи проблем исламског радикализма.
"Били смо сведоци да ни Косово није било заобиђено у свему томе, графити исламске државе који су се појавиљивали на манастиру Високи Дечани недавно су јасан показатељ да постоји присуство једне такве идеје и на овим просторима", истакао је Јевтић.
Он је казао да је врло важно да косовско друштво, пре свега институције задужене за очување мира, раде на спречавању ширења исламског екстремизма на Косову.
"Косовско друштво треба да буде спремно да такву идеју нико не треба да прихвати, јер је она не само опасна за припаднике другог народа или друге вере, него је опасна за све, без озбира о којој вери и нацији се ради", рекао је Јевтић.
Он је додао да је неопходна опрезност и да се о том проблему говори јасно и јавно како би се спречило ширење такве идеје, рекао је министар који се осврнуо и на чињеницу да се одређени број људи са Косова прикључио Исламској држави.
"То је јасан показатељ да постоји идеја исламског радикализма на Косову. Велики број људи са Косова, који су отишли да се боре у Сирији и Ираку, показатељ је да овде постоје одређени кругови који се баве оним што се зове мобилизација свих оних који желе да буду део покрета исламске државе", рекао је он.
Јевтић је додао да је важно да присуство међународне заједице треба да буде гарант у спречавању ширења такве идеје и да је врло важно превентивно деловати у правцу спречавања ширења идеје екстремизма.

Нема коментара:

Постави коментар

Грожђе

Црна Тамјаника
Грожђе (Vitis)
Боја коже бобицабела, ређе црна
Порекло Србија
Значајни региони Македонија
Идеално земљиштекречњак
Укусијабука, ананас
Википедија

КЊИЖАРЕ "ЗАВЕТИНА". Раде нонстоп. Најагилнија: Књижара "БОБОК"