СЈЕНИЦА - Докторку Јасмину Тахировић из Сјенице у понедељак је посетио Мујо Муковић, народни посланик и лидер Бошњачке демократске странке (БДС), коалиционог партнера Српске напредне странке, у жељи да је подржи и потражи могућност за њено збрињавање и запошљавање.
Јасмина пет година чека посао у струци, а пре неколико дана добила је отказ и у пекари “Ћоћај” где је, радећи привремено као продавац пецива, прехрањивала болесне родитеље.
- Штета је да једна млада девојка, која је у року завршила медицину у Београду, стажирала у Клиничком центру и положила државни испит, продаје бурек или седи код куће. У њено школовање држава и њени родитељи уложили су огроман новац, а она велики труд, покушаћемо да јој помогнемо, раговараћемо са руководством Здравственог центра у Ужицу (чији је део Дом здравља у Сјеници). Помоћ ћемо затражити и од ресорног министра - каже Муковић.
- Разумем да је економска ситуација у целој земљи, па и овде у Сјеници, тешка и да није лако наћи посао, ипак, надам се да ћу ускоро добити прилику да обучем бели мантил и помажем људима, за то сам се школовала - каже Јасмина.